Business to Business

Hoe help ik onze werknemers door een verhuizing heen?

Iemand die als expat of kennismigrant bij uw bedrijf komt werken moet nogal wat dingen regelen; verzekeringen, scholing, belastingzaken en wat al niet meer. Huisvesting is één van de vele hordes die te nemen zijn in dit proces, maar een gemeubileerd appartement is in eerste instantie vrij snel gehuurd.

Anders wordt het op, op het moment dat uw werknemer besluit om na een bepaalde periode in Nederland een koophuis te zoeken. Dat is natuurlijk een veel complexere aangelegenheid, vooral in een land waar alles anders is dan thuis. Oriëntatie op de huizenmarkt, contact met aankoop- en verkoop makelaars en eigenaren, hypotheekadviseurs, documentatie. En dan zijn we er nog lang niet. Want als een huis eenmaal is gekocht begint het vaak pas. Budgetten bepalen voor verbouwingswerkzaamheden en inrichting, offertes aanvragen en beoordelen, verf, behang, gordijnen, een vloer, tegels, een keuken, een badkamer en meubels aanschaffen. En dat allemaal in een land waar uw werknemer de weg waarschijnlijk niet goed weet en de taal niet volledig machtig is. U kunt zich voorstellen dat dit een hoop stress op kan leveren. Stress, die weer zijn weerslag heeft op de werkvloer.

Mijn naam is Marijke Nelisse, ik woon in Eindhoven en afgelopen jaar heb ik mijn bedrijf Settle Down Support opgericht. Door mijn ervaring als werkvoorbereider bij een bouwbedrijf, mijn interesse in alles wat met huizen te maken heeft en brede kennis, kan ik uw werknemers ondersteunen bij het proces van geplande verhuizing tot huisinrichting.

Met Settle Down Support help ik expats om van een nieuw huis een thuis te maken, waardoor zij weer tijd en energie hebben voor belangrijkere zaken in hun leven. Op die manier zijn ze van nog meer waarde voor Nederland en voor uw bedrijf.
Settle Down Support is een onafhankelijke specialist die uw werknemer in het hele proces verhuizing tot huisinrichting kan ondersteunen. De overgang naar een nieuwe woning gaat op deze manier zo soepel en snel mogelijk, iets waar u als werkgever ook de vruchten van plukt. Uw werknemer ervaart minder stress en hoeft geen verlof op te nemen voor allerlei regelwerk.

Wij worden graag uw toegewijde partner om uw werknemers te ondersteunen. Neem vrijblijvend contact op met Settle Down Support om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak. 

8 + 9 =

We used Marijke’s help during our move to our present home. We had obtained a so-called ‘kaal’ apartment i.e. one without any painting and flooring done. She helped us make a calculation of the required amount of primer and paint, and also supported us in making a budget-friendly choice with the paint. Aside from this, she helped us prepare a checklist of basic items to be arranged for a new home like gas, water, internet, etc. She not only helped with making the list but also with resources on identifying providers that had a good cost to quality ratio. We would certainly say that her help was indispensable in making our apartment a home. 

– Jubin and Viji Jacob